23 de febr. 2012

EN EL CAMÍ CAP A LA PLENA CIUTADANIA

Hem d'agrair a l'Ajuntament d'Alcanar que es doni a les persones el dret a ser escoltades i informades dels assumptes relacionats amb la participació ciutadana.Al Centre Ocupacional i Llar Residència Alcanar estem en el camí de que les persones amb discapacitats puguin exercir el seu dret a una plena ciutadania. En els darrers dies una companya ha fet un gran pas endavant en aquest sentit.

És evident que la gent amb mobilitat reduïda té dificultats per circular pels espais públics no adaptats. Recentment, hem anat parlant sobre les barreres arquitectòniques en què ens trobem (natros i els nostres conciutadans) en el dia a dia, i hem reflexionat sobre la via ordinària per la resolució d'aquests tipus de problemes.



Ha estat llavors que una companya ha demanat suport a la mediadora social per tal de concertar una visita a la Regidoria d'Acció Social i Ciutadania. Com una ciutadana més d'Alcanar, ha sol·licitat que se suprimeixin algunes barreres arquitectòniques locals.
L'eufòria de la companya en qüestió (i la de tots natros) ha estat majúscula en veure la següent escena:


Es tracta d'un dels punts crítics apuntats per la nostra companya. A partir d'ara, ella, els seus companys i altres conciutadans amb mobilitat reduïda podran gaudir d'un fàcil accès cap al Carrer de Loreto (venint del Barri de la Bassa) per anar -per exemple- a la biblioteca.